Terugblik KOAG C1 eerste helft hoofdklasse veld

« Terug naar het overzicht17 oktober 2017-Robert Knoop

Afgelopen zaterdag 14 oktober heeft KOAG C1 de laatste wedstrijd op het kunstgras aan de Driekamp afgewerkt. Na de eerste zeven wedstrijden kunnen we de balans op maken. KOAG C1 staat achter koploper PKC (12pnt) en DSC (11pnt) met 10 punten uit zeven wedstrijden op een zeer mooie derde plaats. Tijd voor terugblik�

Op zaterdag 2 september begon het avontuur voor KOAG C1 in de hoogste klasse van Nederland. In het warme Eindhoven was DSC de tegenstander. De groen-gele kanjers liepen eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Tot het knotsgekke einde van de wedstrijd. KOAG wist in de laatste vier minuten de 9-6 achterstand gelijk te trekken tot 9-9. De laatste minuut liep toen al, punt in de tas zou je denken. Helaas had het lot een ander curieus plan. De scheidsrechter liet de wedstrijd nog langer doorgaan. Een blessurebehandeling in de laatste minuut bij DSC en daarna schoten ze de 10-9 binnen. In een alles of niets aanval werd door KOAG nog een strafworp verdiend. De bal stuiterde uit de mand en de scheidsrechter blies voor de laatste maal die wedstrijd.

De week er na was de eerste thuiswedstrijd voor de Krimpense formatie. Uit Dordrecht werd Oranje-Wit ontvangen aan de Driekamp. In een goede wedstrijd kon KOAG, na een 8-8 ruststand, aan het eind van de tweede helft het krachtsverschil in de score uitdrukken. Na vijftig spannende minuten had KOAG 15 gescoord en Oranje-Wit 10. De eerste overwinning met 15-10 in de hoofdklasse. De spelers en speelsters hadden dit na de wedstrijd tegen DSC hard nodig.

In de derde wedstrijd, wederom thuis, moest KOAG C1 tegen DeetosSnel C1 laten zien dat ze de goede lijn kunnen vasthouden. Het weer was die dag erbarmelijk, veel regen zorgde er voor dat beide ploegen moeilijk tot scoren kwamen. In de tweede helft stonden de Krimpenaren lang aan de goede kant van de streep, een 5-3 tussenstand. Daarna volgde zenuwslopende minuten op het kletsnatte sportpark de Driekamp. Uiteindelijk bleek de 6-5 voldoende om de 2 punten in Krimpen te houden.

Op zaterdag 23 september reisde KOAG C1 af naar Tiel ’72, de ploeg die nog wachtte op de eerste overwinning in de hoofdklasse. Dat het weer de afgelopen zaterdagen wisselvallig was bleek wel uit het gegeven dat die dag een heerlijk zonnetje scheen op sportpark Rauwenhof. Tiel bleek alleen in de beginfase van de wedstrijd in staat om aan te haken bij KOAG. Bij de rust was het gewenste gaatje geslagen. In de tweede helft bouwde KOAG deze 14 minuten voor tijd uit naar een 3-8 tussenstand. De arbiter van dienst maakte bij een stand van 5-12 een einde aan de wedstrijd. Met de derde overwinning op rij kon KOAG tevreden aan de terugreis naar Krimpen beginnen.

Het was voor KOAG C1 zaak om op zaterdag 30 september de vierde overwinning op rij binnen te halen. Dit moest gaan gebeuren tegen Sporting Delta C1 uit Dordrecht. KOAG was deze dag ijzersterk voor de dag gekomen. Mooie aanvallen, snel en dynamisch spel leidde er toe dat met 9-5 de rust aan brak in de wedstrijd. In het tweede bedrijf ging KOAG door waar het in de eerste helft was mee geëindigd: scoren. Na de tweede 25 minuten stond een prachtige eindstand van 19-6 op het scorebord. Zo was daar ineens de vierde winst op rij en stond KOAG in de bovenste regionen van Hoofdklasse D. De laatste twee wedstrijden waren tegen verenigingen die ook hier bivakkeren.

Op een gure en winderige zaterdagochtend stapte KOAG met voldoende vertrouwen in de auto richting Hardinxveld-Giessendam voor de confrontatie met Vriendenschaar C1 (nr. 4 uit de poule op dat moment). Gelijktijdig werd in Papendrecht de topper tussen PKC (nr.1) en DSC (nr.2) afgewerkt. Bij winst zou KOAG goed mee blijven doen in Hoofdklasse D. Echter was KOAG in het begin van de wedstrijd niet bij de les. Binnen enkele minuten kon het zo gebeuren dat tegen een 5-1 achterstand aan gekeken werd. Langzaam aan kroop KOAG dichter bij Vriendenschaar, maar de echte aansluiting of gelijkmaker bleef uit. Met 1 doelpunt verschil in nadeel van de Krimpenaren brak de rust aan. Het begin van de tweede helft toonde grote gelijkenis met die van de eerste. Het was Vriendenschaar dat scoorde en KOAG had te veel missers. Na 50 minuten stond KOAG C1 weer met beide benen op de grond, met 13-9 op het scorebord gingen we boos (op ons zelf) en teleurgesteld terug richting Krimpen. Naderhand bleek dat PKC met marginaal verschil (10-9) van DSC had gewonnen. Het gat tussen KOAG en ongeslagen koploper PKC liep hierdoor op naar vier punten.

Een memorabel moment brak op zaterdag 14 oktober aan. Voor de laatste maal werd door KOAG C1 een wedstrijd afgewerkt op sportpark De Driekamp. Na de zaalcompetitie wordt deze hoofdklasse poule hervat op het sportpark aan de Groene Wetering. Alle ingrediënten waren aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. De prima leidende arbiter uit Delft floot stipt om 10:00 voor de aanvang. KOAG moest zich onder de fel verdedigende formatie uit Papendrecht spelen. Dit ging gedurende de wedstrijd steeds beter. Door de fel verdedigende stijl moest de arbiter ook geregeld naar de strafworpstip wijzen. Aan onze kant was de afspraak om geen (onnodige) overtredingen te maken. Dat pakte prima uit. Met een voorsprong ging KOAG de rust in. Nu was het zaak om in de tweede helft het goede spel vol te houden. PKC staat niet voor niks bovenaan en een paar doelpuntjes aan hun zijde kan de wedstrijd zo maar doen kantelen. De tweede helft werd weer erg goed korfbal op de mat gelegd door KOAG C1. Met een 11-5 tussenstand en nog een paar minuten op de klok kwam de Krimpense overwinning en eerste Papendrechtse nederlaag steeds dichterbij. In de slotminuten scoorde PKC nog tweemaal om zo de eindstand op 11-7 te bepalen. Een superoverwinning van KOAG dat hierdoor nog volop in de race is voor het kampioenschap. Mooi ook om de beleving en blijdschap bij de spelers en speelsters te zien!

Nu gaat KOAG C1 zich voorbereiden op het zaalseizoen, waar het ook uit komt in de Hoofdklasse. Zoals gezegd wordt in maart 2018 hoofdklasse D van het veldseizoen 2017-2018 hervat. Voor de groen-gele kanjers blijft het zaak om hard te trainen en plezier te maken en wie weet waar dan geëindigd kan worden….

Onze adverteerders: