Vacature Voorzitter

« Terug naar het overzicht23 juli 2017-Cees-Jan Kwakernaak

Zoals bekend stop Ard den Outer na vijf jaar als voorzitter van KOAG en wil hij op de ALV 2017 het stokje overgeven aan zijn opvolger. Ard zal wel het project “Nieuwe accommodatie” afronden, waar hij als projectleider in 2011 aan gestart is.

KOAG zoekt in de nieuwe voorzitter iemand die uiteraard bekend is met het verenigingsleven en sport in het algemeen. Kennis en ervaring met korfbal is een pré. Na de oplevering van de nieuwe accommodatie gaat de aandacht de komende jaren vooral uit naar het doorzetten van het versterken van het technische kader en de continuïteit ervan. Daarnaast is het van belang dat KOAG zich meer en meer thuis gaat voelen op de nieuwe locaties – met korfballen, de Jeu de Boules en vooral ook als vereniging.

In zijn of haar rol zal de voorzitter vooral een verbinder zijn tussen al die mensen die zich binnen de vereniging inzetten voor de club, als dan niet georganiseerd in een bestuur, commissie of werkgroep. Diezelfde rol is er extern, richting onze buren KWC, de andere verenigingen, de Sportraad, de KNKV, de gemeente en SYnerKri. Deze taken worden deels samen met andere bestuursleden opgepakt.

De nieuwe voorzitter treft een vereniging die de zaakjes goed op orde heeft (financieel gezond, een mooie nieuwe locatie, veel actieve vrijwilligers en betrokken ouders). Natuurlijk zijn er ook nog wel wat uitdagingen (meer continuïteit rond sponsoring en rond het technisch kader om korfballend sterker te worden). En we hopen dan ook dat er mensen zijn die zich geroepen voelen om zich als kandidaat-voorzitter te melden.

Aanmelden kan, met een korte motivatie, via secretaris@ckvkoag.nl. Na een eerste contact volgt een gesprek met ten minste 2 bestuursleden. Uiteindelijk hopen we op de ALV2017 de nieuwe voorzitter te benoemen.

Namens het bestuur,
Cees-Jan Kwakernaak.

 

Onze adverteerders: