Uitstekende wedstrijd KOAG 1 bij Maassluis

« Terug naar het overzicht24 mei 2017-Mark Tissink

De tweede helft van de veldcompetitie loopt niet geheel naar verwachting bij KOAG 1. Veel blessures en wisselende opstellingen zorgen ervoor dat de resultaten wat achterbleven.

Na de lastige thuiswedstrijd tegen VIKO, die op het nippertje nog een punt opleverde stond zaterdag Maassluis op het programma. Deze ploeg hebben we dit jaar al drie keer gehad en KOAG was het nog niet gelukt om van deze ploeg te winnen. Zonder de geblesseerde Ruben Vermeer werd het duel in Maassluis begonnen. Een gelijk opgaande eerste helft kregen de toeschouwers te zien. Leuke goals aan beide kanten, mooie duels en geen enkele ploeg die een groter gat dan twee doelpunten wist te slaan. De ruststand van 11-10 was dan ook terecht. 

Na rust was het Maassluis dat weer op een voorsprong van twee doelpunten kwam, maar de scherp en fanatiek spelende Krimpenaren kwamen tien minuten volledig los. De achterstand werd omgebogen in een 12-17 voorsprong en aan alles was te merken dat KOAG de ploeg was die echt wilde winnen. Toch kwam de thuisploeg weer terug in het duel en was bij 16-17 de spanning weer terug in het duel. Een belangrijke fase brak aan, Jesse van Viersen miste een strafworp, maar zette dit foutje recht met een prachtige goal, 16-18. Dit gaf de KING-formatie weer dermate veel energie dat het binnen een mum van tijd weer 16-21 stond en hiermee was het duel beslist. De slotfase  werd er over en weer nog wat gescoord, maar kwam de zege van KOAG niet meer in gevaar.

De opluchting en vreugde bij KOAG achteraf was groot. Eindelijk weer een uitstekende wedstrijd gespeeld met een goed resultaat en een echte teamprestatie. Hiermee is direct handhaving veilig gesteld en kan de ploeg rustig toeleven naar het laatste duel van deze competitie. Zaterdag komt ACKC op bezoek. Deze ploeg is al gedegradeerd, dus er staat niets meer, behalve de sportieve eer, op het spel. KOAG zal zeker voor eigen toeschouwers nog één keer een mooie wedstrijd willen laten zien en daarmee ook Lotte Scherstra een passend afscheid willen geven. Zij vertrekt na dit seizoen bij KOAG. 

Onze adverteerders: