KOAG red een punt tegen Viking

« Terug naar het overzicht04 april 2017-Marjolijn van Viersen

Na een wedstrijd met twee gezichten stond er uiteindelijk een terechte eindstand op het scorebord, 18-18.

Na een paar weken voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie voor KING-KOAG stond zaterdag het competitieduel met Viking op het programma. Zonder de geblesseerden Anouk Antonissen en Ditte Bouwman werd er begonnen in Wijk bij Duurstede. Emma en Lotte Schertsra waren op het laatste moment wel fit genoeg om te starten. 

Viking is een stugge tegenstander voor veel ploegen gebleken dit seizoen. Eerder verspeelden DES, ODO en Maassluis ook al punten tegen deze ploeg en wist KOAG in eigen huis ternauwernood de punten thuis te houden. Viking begon sterk aan het duel en wist direct op voorsprong te komen. Met name één talentvolle dame van Viking was niet te stoppen de eerste helft en dankzij haar ging de thuisploeg rusten met een 13-7 voorsprong.

Na rust stond er een ander KOAG in het veld. Er werd nu wel gestreden voor elke bal, de duels werden meer gewonnen en er werd strakker verdedigd. Punt voor punt slopen de Krimpenaren dichterbij en de thuisploeg werd nerveuzer en ging veel statischer spelen. In de laatste minuten kwam KOAG dan eindelijk langszij. Maar toch was weer de 'women of te match' van Viking die in de laatste seconden de 18-17 van afstand scoorde. KOAG leek zonder punten naar huis te gaan, maar een knappe actie van Megan van Prooijen leverde in het eindsignaal een strafworp op. Jesse van Viersen bleef koel en benutte dit buitenkansje. Zo keerde KOAG toch nog huiswaarts met een punt. Op basis van de vechtlust van de tweede helft was dit punt wel terecht.

Volgende week komt ODO uit Maasland op bezoek, in de heenwedstrijd in Maasland werd er gelijk gespeeld. Het beloofd weer een spannend duel te worden. Kom niet om 15:30 uur, want dan maakt u nog net het eindsignaal mee. Zaterdag start KOAG 1 al om 14:00 uur en speelt KOAG 2 tegen ODO 2 al om 12:30 uur. Zorg dat u er dus op tijd bent! 

Onze adverteerders: