NK 1e klasse C in Papendrecht

« Terug naar het overzicht20 maart 2017-Iris Schagen

18 maart 2017, 9.00 uur: Het is eindelijk zover, we vertrekken naar Papendrecht om het NK 1e klasse te gaan spelen. Daar aangekomen omkleden, inschieten, bespreken, fruit eten en de dag kan beginnen. Spannend!

Het toernooi begint met het voorstellen van de teams. Al snel is duidelijk dat wij het beste publiek bij ons hebben! Met hun aanmoedigingen, gezang en serpentinekanonnen maken ze er een onvergetelijke start van het toernooi van!

De eerste wedstrijd spelen we in hal 2 tegen SKF, buiten spelen ze in het midden van de Hoofdklasse. Van tevoren was al duidelijk dat de sterkste teams in onze poule zitten. Het kan dus alles of niks worden.

We starten goed en zijn geen moment in gevaar. Het wordt een mooie 8-4 overwinning.

Dan naar hal 1, wat net dat beetje extra spanning brengt, voor de wedstrijd tegen Tiel '72. Een fysiek grote en sterke ploeg, en wat ze in de eerste wedstrijd tegen Velocitas niet deden doen ze nu wel; ze schieten op scherp en de eerste vier ballen gaan erin. Zo kijken we snel tegen een grote achterstand aan. We gaan nog wel in de achtervolging maar de tijd is te kort en we komen niet verder dan twee punten terug, 8-10 verloren.

Helaas nemen we dit mee in de volgende wedstrijd tegen Velocitas, de latere terechte Nederlands kampioen. Te veel missers aan onze kant, korte kansen, doorloopballen en speciale vrije ballen die er normaal wel ingaan. Velocitas start wel koelbloedig en ook hier kunnen we de snelle achterstand niet meer goed maken. Helaas verloren met 5-9.

De derde plaats in deze sterke poule was vandaag helaas het hoogst haalbare.

Dus op voor de wedstrijd tegen de nummer 3 uit de andere poule, ASVD, om de vijfde en zesde plaats. Zij hadden maar heel nipt van de nummers 1 en 2 uit hun poule verloren. Het krachtsverschil was echter vrij snel duidelijk en we wonnen heel makkelijk met 8-2. Zo werd de dag met de steun van ons fantastische publiek toch nog positief afgesloten!

Namens heel KOAG C1 wil ik alle supporters bedanken voor de onvergetelijke dag die ze ons hebben bezorgd. Eén ding was zeker: het beste publiek was van KOAG! Trots op onze Killabees!

Ook onze dank voor Cees Jan Kwakernaak en Hans Schagen voor het regelen van de bus en alle praktische zaken voor en tijdens het toernooi, Robert Knoop voor het maken van de video en de foto's en de ouders die aan het eind van de dag een heerlijke maaltijd hebben geregeld!

Last but not least willen we namens de hele C1 onze trainers Tom en Ron heel erg bedanken voor alle trainingen, aanwijzingen, analyses en verzorging! Hopelijk op het veld in de herkansing!

 

Mark van Schaik en Iris Schagen KOAG C1

 

En kijk gerust even naar deze prachtige foto's van Edwin Sonneveld - niet commercieel te gebruiken, maar mooi meegenomen !

Onze adverteerders: