Spelregelbewijs

« Terug naar het overzicht08 maart 2017-Peter Edens

Misschien heb je er al iets over gehoord en breekt het zweet je nu al uit. Vanaf het seizoen 2018-2019 moet ieder spelend lid van de KNKV vanaf 16 jaar een spelregelbewijs hebben. Alleen met dit bewijs mag je dan deelnemen aan de verschillende korfbalcompetities die onder auspiciën van het KNKV worden georganiseerd.

Echte korfballers beheersen de regels !

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen. Met dat doel trekken NOC*NSF en alle sportbonden samen op. Een heel belangrijk middel daarbij is het vergroten van spelregelkennis onder sporters. Daarom introduceren we 'Masterz'. Dit spelregelbewijs bevat met name de regels in het spel als de regels er omheen (reglement van wedstrijden).

Om deze doelstelling te halen heeft de bond Korfbalmasterz bedacht. Korfbalmasterz is een project die leden wil stimuleren te oefenen met een online tool op www.korfbalmasterz.nl. Op deze site wil je allerlei informatie en oefenexamens die je kunt doen.

Ook kan je hier uiteindelijk inloggen om je examen af te leggen. Voor dit examen dien je van KOAG een inlogcode te krijgen. Met behulp van die code kom je in een alleen voor jou bestemde toets terecht. Deze toets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen. Als het je binnen 3 pogingen niet is gelukt, vraag dan je club (bijvoorbeeld je trainer) of ze je kunnen helpen

Hoe vaak mag de eindtoets gemaakt worden? Iedereen heeft vijf pogingen om de eindtoets te halen.Als je twee keer het examen niet haalt, moet er weer een nieuwe inlogcode voor je aangemaakt worden.

De aftrap voor deze Korfbalmasterz zal plaats gaan vinden op dinsdag 28 maart in ons nieuwe clubhuis. Deze avond is voor iedereen die 14 jaar of ouder is. Alle spelende leden vanaf 14 jaar zullen nog persoonlijk een uitnodiging krijgen via de mail. Echter, op deze avond kunnen ook anderen komen die graag meer willen weten over de spelregels. Dan bedoel ik ouders en niet spelende leden.

De avond zal worden opgesplitst in twee sessies. De eerste sessie start om 18.00uur en eindigt om 19.30uur. De tweede sessie begint dan weer om 20.00uur en eindigt om 21.30uur. De sessie worden geleid door Annette Melgers, lid van de DWA Zuid-West.

Je bent vrij om te bepalen bij welke sessie je aanwezig wilt zijn. Aanwezigen op de sessie ontvangen, mits spelend lid vanaf 14 jaar, een inlogcode om thuis te beginnen.

Onze adverteerders: