Koploper RWA te sterk voor KOAG

« Terug naar het overzicht01 februari 2017-Mark Tissink

Koploper RWA liet zaterdag zien waarom zij de terechte koploper van de poule zijn. Met een enorme drive maakte de thuisploeg het KOAG te lastig en verliet KOAG Rhoon zonder punten.

Wilde KOAG nog enigszins kans maken op de titel dan moest er gewonnen worden tegen RWA. De twee voorgaande ontmoetingen leverden nipte overwinningen op voor RWA, dus de KING-formatie wist dat hier wel degelijk kansen lagen om nu wel te winnen.
Vanaf het eerste fluitsignaal liet RWA zien dat zij per se wilden winnen. KOAG had het zwaar, werd goed onder druk gezet en er werden veel duels verloren. Hierdoor kon de thuisploeg al snel uitlopen naar een 6-2 tussenstand. Vervolgens brak er een fase aan waarin KOAG wat beter in het duel kwam. Er werd goed verdedig, alleen aanvallend was het te mager wat de Krimpenaren lieten zien. Waar de doelpunten de afgelopen weken zo makkelijk vielen, zo moeizaam werd er in dit duel gescoord. De laatste minuut voor rust was wellicht tekenend voor het duel. KOAG miste een strafworp om op 8-7 aan te sluiten en RWA wist in de slotseconden nog tweemaal raak te schieten. Deze 10-6 tussenstand bij rust was eigenlijk de genadeklap.

RWA ging na rust direct door met scoren en KING-KOAG lukte het niet om aan te haken. Helaas ontstond er al vrij snel een grote achterstand en ondanks de vele inzet en werklust aan Krimpense zijde kwamen we niet meer dichterbij. Andre Verbaas had zijn ploeg goed op scherp weten te zetten en ging dan ook uiteindelijk verdiend met de overwinning aan de haal. Lichtpuntje aan KOAG-zijde was Emma Scherstra die een uitstekende wedstrijd speelde door zelf vier goals te scoren en de beste dame aan RWA-zijde het bijzonder lastig maakte. 
De scheidsrechter, die bereid werd gevonden om op het laatste moment in te vallen, waarvoor dank, floot af bij een stand van 22-15.
RWA mag het met Maassluis gaan uitvechten wie er kampioen gaat worden. KOAG kan daar nog een rol in gaan spelen aangezien Maassluis over twee weken naar Krimpen toe komt. Aanstaande zaterdag komt eerst Seolto op bezoek. De ploeg uit Vlissingen strijd tegen degradatie, de wedstrijd zal starten om 19.00 uur. 

Onze adverteerders: