KOAG in aantrekkelijk duel langs ACKC

« Terug naar het overzicht23 januari 2017-Mark Tissink

KOAG heeft zaterdag voor de vierde keer dit seizoen gewonnen van ACKC, 26-22.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen vol de strijd aan met elkaar. Hoog tempo in de aanvallen en een scherpe afronding aan beide kanten zorgde ervoor dat de doelpunten in de beginfase makkelijk vielen. De topscorer van ACKC, Jelle van de Water, en Jesse van Viersen zorgden voor spectaculaire onderlinge duels en Thomas de Vette wist hiervan regelmatig goed te profiteren. Tot aan 7-7 ging het duel gelijk op, daarna wist KOAG voor het eerst een klein gaatje te slaan. De twee goals vlak voor rust van Rein Douma zorgden voor een verschil van vier doelpunten bij de rust 13-9.

 

Ook na rust gingen beide ploegen door met scoren en de Almkerkers bleven strijden voor een goed resultaat. Het collectief van KOAG maakte echter het verschil. Waar iedereen bij de Krimpenaren de korf wist te vinden, was dit bij ACKC te beperkt. En zo liep de KING-formatie telkens verder uit. Het grootste verschil was bij 24-17, de laatste fase van het duel werd het bij KOAG wat slordiger en kon ACKC nog een aantal keer scoren. De uitstekend fluitende scheidsrechter floot af bij een stand van 26-22. Tevreden gezichten aan Krimpense zijde, met wederom veel doelpunten en een aantrekkelijk duel voor de toeschouwers.

 

Volgende week gaat KOAG de strijd aan met de nog ongeslagen koploper RWA. De ploeg van Andre Verbaas ligt op titelkoers en wist alle duels tot op heden te winnen. KOAG kan de competitie nog spannend maken door te winnen en de twee nipte nederlagen dit jaar tegen RWA geven voldoende motivatie om er een mooi duel van te maken. Tot volgende week in Rhoon, waar overigens ook het 2e en 3e spelen.

 

Om 15:15 uur KOAG 2, om 16:30 uur KOAG 1 en om 17:40 uur KOAG 3.

 

 

Onze adverteerders: